82 564 58 49
pon-czw: 12:00 - 21:00
pt-sob: 12:00 - 22:00
niedziela: nieczynne

Skomponuj makaron

1

Wybierz rodzaj makaronu
Wszystkie makarony: 300g

Udon japoński

Rodzaj grubego makaronu pszennego pochodzącego z Japonii.

Ryżowy tajski

Powstały z mąki ryżowej oraz wody makaron bezglutenowy o półprzezroczystej barwie.

Sojowy wietnamski

Swoim wyglądem przypomina cienkie białe nitki, popularny w Azji, produkowany ze skrobi fasoli mung.

Chiński pszenny

Makaron pszenny popularny w całych Chinach, cienki o niepowtarzalnym smaku.

2

Wybierz główny dodatek na jaki masz ochotę

Kurczak - 23 zł

180g

Wieprzowina - 24 zł

180g

Wołowina - 28 zł

180g

Kaczka - 30 zł

180g

Krewetki - 32 zł

6 szt. big tiger

Vege - 19 zł

180g

3

Wybierz przygotowany przez nas sos.

Słodko-kwaśny

Ten najpopularniejszy chiński sos wymyślony został w Kantonie. Charakterystyczny słodko-kwaśny smak zyskał ogromną popularność na całym świecie jako idealny dodatek do warzyw i mięs nie tylko w kuchni wschodniej. Warzywa, które znajdą się w daniu to: papryka, kawałki ananasa, cebula, groszek cukrowy, por, posypane szczypiorem.

Hoy-Sin

Makaron pszenny popularny w całych Chinach, cienki o niepowtarzalnym smaku.

Grzybowy

Popularny sos chiński powstaje na bazie ciemnego sosu sojowego, grzybów mun i shitake. Jeden z najstarszych sosów Azji Wschodniej. Jego ciemnobrązowa barwa i intensywnie grzybowo-słony smak idealnie podkreśla walory kurczaka. kaczki, wieprzowiny i wołowiny. Warzywa, które znajdą się w daniu to: grzyby mun, grzyby shitake, cebula, bambus, pieczarka, marchew, posypane sezamem.

Tsuru-tsuru

Makaron pszenny popularny w całych Chinach, cienki o niepowtarzalnym smaku.

Teryiaki

Makaron pszenny popularny w całych Chinach, cienki o niepowtarzalnym smaku.

5 smaków

Chińska przyprawa opierająca się na zasadzie 5 smaków: słodkiego, gorzkiego, cierpkiego, kwaśnego oraz słonego. Między nimi musi istnieć harmonia bardzo ważna w kuchni chińskiej. Ten sos pasuje do każdego rodzaju mięsa, ryb, krewetek. Warzywa, które znajdą się w daniu to: brokuł, kalafior, marchew żółta, cukinia i kiełki fasoli mung, posypane sezamem.

Ostry

Dania z tym sosem tworzymy na bazie „sambala”, ostrej pasty z papryczek chili oraz tajskich przypraw. Dopełnieniem ostrego smaku są liście kafiru, które nadają kwaskowaty i orzeźwiający posmak. Warzywa, które znajdą się w daniu to: papryka, cebula, kapusta biała, grzyby mun, posypane orzechami.

Czosnkowo-miodowy

Idealna harmonia połączenia zdrowego czosnku oraz regionalnego miodu sprawiają, że ten sos przypadnie do gustu każdemu wielbicielowi polskich smaków w wersji Azji Wschodniej. Warzywa, które znajdują się w daniu to: marchew baby, kapusta pekińska, kukurydza, groszek cukrowy, por, posypane cebulką prażoną.

Śmietanowy

Makaron pszenny popularny w całych Chinach, cienki o niepowtarzalnym smaku.

Curry

Makaron pszenny popularny w całych Chinach, cienki o niepowtarzalnym smaku.